• Telefoon: 036 549 0349
  • Email: info@windowplus.nl
  • Openingstijden: 10:00-17:00

Vergunningen

VERGUNNINGEN

 

Heeft u wel of geen bouwvergunning nodig? Wel de lusten maar niet de lasten!

Heeft u geen tijd of wordt u gek van al dat papierwerk? Geen zorgen. Window Plus neemt graag de lasten uit uw handen. Voor het plaatsen van bijvoorbeeld een dakkapel, aanbouw/serre of een andere wijziging aan uw woning kan een vergunning nodig zijn, echter is het binnen de vernieuwde regelgeving in veel gevallen al zonder vergunning aanvraag mogelijk.

De regelgeving verschilt per gemeente en kan afhankelijk zijn van o.a. het bestemmingsplan in uw wijk. U kunt zelf de vergunning check doen op: www.omgevingsloket.nl. Zo kunt u zien of in uw specifieke geval er wel of geen vergunning nodig is. (tip! Laat de uitkomst altijd checken door een medewerker van uw gemeente).
Window Plus kan, indien nodig, de vergunningsaanvraag voor u verzorgen en van A tot Z regelen. De aanvraagtermijn wordt zodoende niet vertraagt en scheelt u een hoop tijd, stress en ergernis.
Graag informeren wij u over de mogelijkheden en tarieven.

Omgevingsvergunning

Een dakkapel geeft uw zolderverdieping extra wooncomfort; meer ruimte, licht en een gevoel van luxe! Voor het plaatsen van een dakkapel moet in sommige gevallen een dakkapel vergunning worden aangevraagd bij de gemeente. Dit was voorheen een bouwvergunning, per 1 oktober 2010 heet het een omgevingsvergunning. De wet die de omgevingsvergunning regelt heet Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO).

Aanvraag dakkapel vergunning

De vergunningsaanvraag nemen wij u graag uit handen. Iedere gemeente hanteert eigen richtlijnen voor de bouw van een dakkapel. Deze regels zijn bovendien afhankelijk van de grootte, de vorm en de plaatsingsplek (aan voor-, zij- of achtergevel). Wij adviseren u bij uw eigen gemeente te informeren naar de actuele richtlijnen. Mocht het nodig zijn voor het bouwen van uw dakkapel een omgevingsvergunning aan te vragen, dan kunnen wij dit voor u verzorgen.

Vergunningsvrije dakkapel richtlijnen

De regels voor vergunningsvrij bouwen worden per 1 november 2014 verruimd. Ook voor het plaatsen van een dakkapel gelden nieuwe richtlijnen. Dit kan voor u een voordeel zijn; de aanvraag procedure wordt hiermee verkort of is in sommige gevallen helemaal niet meer nodig. De nieuwe regelgeving hebben wij hieronder beknopt voor u in kaart gebracht. Op het voordakvlak of naar een openbaar toegankelijk gebied gekeerd zijdakvlak, mag vergunningsvrij een dakkapel worden gebouwd mits:

  • De gemeente geen eisen heeft gesteld aan het bestemmingsplan ter plaatse;
  • De woning welstandsvrij is;
  • De dakkapel voldoet aan de vergunningsvrije afmetingen (zie tekening hieronder).
 Wilt u weten wat dit voor uw specifieke situatie betekent? Onze dakkapel adviseurs kunnen u professioneel en vrijblijvend adviseren.